19 Eylül 2012 Çarşamba

Batman Arkham City Game of the Year Edition 2012 SKIDROW FuLL Oyun indir

Batman Arkham City Game of the Year Edition Tek Link Indir

2009 yılının en iyi oyunlarından birisi olan Arkham Asylum’un devam oyununda Joker başta olmak üzere batman dünyasının en azılı suçluları ile mücadele etmemiz gerekiyor. Two Face’ten Penguen’e, Mr. Freeze’den Riddler’a kadar farklı düşmanların bizi beklediği oyunda bane ve Kedi Kadın gibi safını tam olarak bilmediğimiz karakterlerle de yardımlaşacağız.
Batman’in tüm mühimmatını sergileyeceği oyun ilk oyundan çok daha uzun ve büyük bir alanda geçiyor. Kısacası ilk oyunda Arkham Asylum’da patlak veren olaylar, ikinci oyunda Gotham City sokaklarına taşıyor.
İki yıl önce Batman: Arkham Asylum’u büyük bir heyecanla beklediğim söylenemez. Çizgi roman dönemini yaşayan gençlikten olmamam ve etkileyici bir reklam politikasının izlenmemiş olmasını ana nedenler olarak sayabiliriz. Ancak son yıllarda Batman’in sinemalarda da büyük bir başarı yakalamış olması; Örümcek Adam, Demir Adam gibi renkli dünyaların süper kahramanlarının yanında gerektiği ilgiyi almaya başlamasını sağladı. Ve şimdi, Batman, oyun dünyasında da bir çok başarısız yapımın ardından hak ettiği yeri sağlamlaştırmak için Arkham City ile geri geldi.
Pelerinli şovalye, daha karanlık bir dünyada artık
Oyun hakkında yayımlanan onlarca video, yazı, haber içeriğini kaçıranlardansanız önce konuya değinerek başlayalım. Arhkam Asylum’un yöneticisi Quincy Sharp, Gotham şehri belediye başkanı olmasından sonra; Blackgate Hapisanesi’ndeki kötü adamları ve hücre arkadaşlarını, Gotham şehrinin göbeğinde bir nevi karantina bölgesini andıran ve Dr. Strange tarafından yönetilen Arkham City’e taşıyor. Batman ise klasik olarak yanlış giden bir şeylerin olduğu düşüncesiyle Arkham City’i araştırmaya başlıyor.
Eğer Arkham Aslyum’u oynadıysanız bu oyuna yabancılık çekmeyeceksiniz. Tanıdık kontrol mekanizmasının, oyun dinamiklerinin yanında cilalanmış grafikler, zenginleştirilmiş hikaye sizi içine çeken etkenler olacak. Yine tek tuşla hem kontratakları hem de klasik yakın dövüş sistemini kullanabiliyorsunuz. Batclaw, patlayıcı jel gibi mühimmatları kullanmak daha basit hala getirilmiş böylece dövüş anında iken yumruklarla mühimmatları kombine ederek kombo sayınızı kat be kat artırabiliyorsunuz.
Oyunun tamamı ile olmasa da büyük anlamda “açık dünya” haline getirilmesi sayesinde, kendinizi Batman’i kullanan birinden çok, Batman olarak hissediyorsunuz artık. Haritanın her yanına dağılmış yan görevler, Riddler bulmacaları, tecrübe puanları kazanabileceğiniz değişik alıştırmalar kimi zaman oyunun ana konusunu bırakıp bu öğelere kaymanıza neden olabiliyor. Kocaman balyozlu, bayıltıcı silahlı düşmanlar, geçen oyundaki sanki devamlı aynı adamları dövüyormuşsunuz gibi gelen atmosferin çeşitlenmesini de sağlamış ki bu iyi bir şey.
Dikkatinizi çekecek en büyük etkenlerden biri de “villain” yani kötü adamların sayısının artmış olması. Mr.Freeze, Penguin, Two-Face gibi, sizi resmen çizgi romanın içindeymişçesine heyecanlandıran bir ortam mevcut oyunda. Yaptığınız bölüm sonu canavarı (boss) savaşlarının sizi pek zorlayacağı söyleyemez. Batmobile’dan gelen yardımlarla olayın püf noktalarını anlayıp, hayatı Batman için kolaylaştırabiliyorsunuz. Zaten oyunda, “tüm zamanların en iyi detektifi” diye anılan Batman’in çılgın şakalarla durdurabileceklerini mi düşünmüşler acaba?
Gelelim bir başka önemli konu olan Catwoman meselesine. Hem kötü hem iyi tarafta yer alan Catwoman, asıl adıyla Selina Kyle, kendine özel görevleri olan oynanabilir bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun yaklaşık olarak %10 gibi bir kısmını oluşturan bu görevlerde, Catwoman’in kendi özelliklerini, teçhizatını kullanarak oynuyorsunuz. Fakat bu görevleri oynayabilmek için, oyunla beraber gelen “Catwoman” kodunu online olarak PSN’e veya Xbox LIVE’a girmeniz gerekiyor. Ve böylelikle yeni bir trendle karşılaşıyoruz. Çoklu oyunculu modlarda yaygınlaşmaya başlayan tek kullanımlık kodlardan sonra, tek kişilik modlarda da tek kullanım kodlar karşımıza çıkıyor. Bu da demektir ki, oyunu ikinci el alırsanız, kodu ayrıca satın almak zorunda kalacaksınız. İyi Seyirler Diler…
Minimum System Requirements
Operating System: Microsoft Windows XP, Vista or 7
CPU: Dual-Core CPU 2.4 Ghz
RAM: 2GB
Graphics Card: NVIDIA 8800 or ATI 3800 with 512MB of VRAM
Sound: Microsoft Windows XP/Vista or 7 compatible sound card (100% DirectX 9.0c-compatible)
DVD-ROM: Quad-speed (4x) DVD-ROM drive
Hard Drive: 17.5GB free disk space
Input Devices: 100% Windows XP/Vista or 7 compatible mouse and keyboard
Önerilen System Requirements
Operating System: Microsoft Windows 7
CPU: Dual-Core CPU 2.5 GHz
RAM: 4GB
Graphics Card: NVIDIA GeForce GTX 460 or ATI Radeon HD 6850 with 768MB+ of VRAM (DirectX 11 compatible)
Sound: Microsoft Windows XP/Vista or 7 compatible sound card (100% DirectX 9.0c-compatible)
DVD-ROM: Quad-speed (4x) DVD-ROM drive
Hard Drive: 17.5 GB free disk space
Input Devices: 100% Windows XP/Vista or 7 compatible mouse and keyboard or Xbox 360 Controller for Windows
Supported Graphics Cards:
Minimum: NVIDIA 8800 or ATI 3800
Recommended: NVIDIA GeForce GTX 460 or ATI Radeon HD 6850


0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.