2 Temmuz 2012 Pazartesi

Google sitesinde sitenizin üst sıralarda yer almak taktikleri


Google Sitesinde Sitenizin Üst Sıralarda Çıkmasının taktiği
İnternet sitenizin mutlaka "google" sitesine uyumlu bir şekilde hazırlanması gerekir. Sitenize ziyaretçi gelmesini istiyorsanız ilk önce "google" nin sitenizi sevmesi gerekir.
Google sitesine uyumlu web sitelerinin içerikleri de özgün bir şekilde hazırlanmışsa üst sıralarda yerini almaktadır.
Oluşturduğumuz web siteleri "google" sitesine uyumlu bir şekilde hazırlanarak üst sıralarda çıkması sağlanır. Bunun için de internet sitelerini mutlaka xhtml ve css standartlarına uygun bir şekilde hazırlıyoruz.

Bunun yanında sizin verdiğiniz bilgiler ile sitenin içeriği oluşturulur. Bu bilgilerde google için önemlidir. Bu bilgiler özgün bir şekilde yazılmalıdır. İçerik yazılarınız internetten alınarak "kopyala-yapıştır" mantığı ile oluşturulursa sitenizin googlede iyi bir yerde alması mümkün değildir.
Google için en önemli olan unsurlar (google sitesinde sitenizin üst sıralarda çıkmasının yolu) şunlardır:
  •  İlk olarak web sitesinin google kayıtlarına eklenmesi gerekir. (www.google.com/addurl.html). Genellikle google yeni siteleri tarayarak ekler ama yinede kayıt yaptırılmalı.
  •  Google HTML şeklindeki sayfaları daha iyi ve hızlı taramaktadır. Çünkü direk sayfanın içeriğini görebilir ve sunucuya bunu daha hızlı ulaştırır.
  •  Meta tag dediğimiz kodları kullanmak gerekir. Özellikle "title" etiketini yani sayfaların başlığını mutlaka kullanmak gerekir. Bunun yanında "keywords" anahtar kelimeler, "descriptiton" sayfa içeriği gibi etiketleride kullanmak yararlıdır.
  • Web sitenizde görselliği artırmak için flash ve animasyonlar az kullanılmalı hatta gerekli değilse hiç kullanılmamalıdır. Google robotları flashları ve resimleri direk okuyamazlar. Bunun için resimlerde mutlaka "alt" etikeki kullanılmalı, yani resime isim verilmeli.
  •  Başka sitelerin sizi tanıtmasını yani size link (bağlantı) vermesini sağlamak gereklidir.
  •  Domain (alan adı) google için önemlidir. Sayfalara verilen isimlerde sayfanın içeriğiyle ve başlığıyla birebir olmalıdır.
  •  Robots.txt dosyasını kullanmak gerekli. Bu dosya ile google robotlarının nereleri tarayacağı veya nereleri tarayamayacağını bildirmiş oluruz.
  • Sitenin içeriğinde kesinlikle özgün yazılar olmalı. İnternetteki yazıyı alıp aynen sitenize koyarsanız google tarafından en arka soralara atılmanıza sebep olursunuz. Çünkü o yazı daha önceden google tarafından taranmıştır, sizi de çalıntı bilgi kullandığınız için değerlendirmeye dahi almaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.